Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@12:09:58 GMT

باغ گیاه شناسی ملی ایران در معرض تخریب قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۷۸۲۸

باغ گیاه شناسی ملی ایران در معرض تخریب قرار گرفت

رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گفت: باغ گیاه شناسی ملی ایران با داشتن ۴ هزار گونه گیاهی به دلیل ایجاد ساخت و ساز در حریم و حذف منابع آبی آن در معرض تخریب قرار گرفت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگلهای کشور امروز در نشست خبری در محل باغ گیاه شناسی ملی ایران در ارتباط با تاثیرات ساخت وساز شرکت تعاونی مسکن  در حریم این باغ، اظهار داشت: 4 هزار گونه گیاهی در این باغ ملی جمع آوری شده است و مجموعه ارزشمند ژنتیکی حاصل تلاش 50 سال گیاه شناسان کشور است

وی افزود: پروژه بزرگ ساخت وساز  مسکونی در شمال باغ ملی گیاه شناسی در حال انجام است که در صورت اجرای آن با حذف دسترسی منابع ابی باغ گیاه شناسی این باغ ملی و تحقیقاتی از بین می رود

رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ادامه داد: سهمیه آب این باغ گیاه شناسی در ابتدا 200 لیتر بود که با ساخت و سازهای انجام شده در منطقه 22 تهران سهمیه آن اکنون به 95 لیتر کاهش یافته است که در صورت اجرای پروژه مسکونی بالادست آن منابع ابی ان به طور کامل حذف می شود

جلیلی تصریح کرد: با اجرای این پروژه مسیر آبی که به باغ گیاه شناسی وارد می شد حذف خواهد شد و 22 پروژه 30 تا40 طبقه با تراکم جمعیتی بالا در شمال این باغ تحقیقاتی ایجاد می شود که علاوه بر موضوع عدم تامین آب آلودگی های زیست محیطی، نوری و صوتی ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: علاوه بر مشکلات زیست محیطی ایجاد شده برای این باغ از لحاظ منظر نیز این باغ ملی که میراث ملی کشور به حساب می آید و ثبت ملی است منظر خود را از دست می دهد و به جای دید کوه برج های سربه فلک کشیده در آن شمال مشاهده می شود.

رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ادامه داد: شهرداری ها معمولا از فروش تراکم ساخت و ساز درآمدهای خود را حاصل می کنند اما باید توجه داشت که باغ گیاه شناسی میراثی فرهنگی و ملی است و درصورت تخریب آن تبعات اقتصادی نیز برای بخش کشاورزی خواهد داشت.

جلیلی تصریح کرد: مجوز قانونی ساخت در بالادست باغ گیاه شناسی به صورت خلاف قوانین طرح تفصیلی شهر تهران داده شده است.

وی افزود: حفظ و نگهداری گونه های گیاهی فعالیتی تخصصی و علمی است که ما در این باغ گیاه شناسی انجام می دهیم اما وقتی که اطراف آن ساخت و ساز صورت می گیرد رویشگاه های گیاهی از بین خواهد رفت.

رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اظهار کرد: رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در این ارتباط نامه نگاری با دستگاه های ذی ربط انجام داده است تا جلوی این ساخت وساز و تخریب باغ ملی گیاه شناسی گرفته شود، همچنین سردار کاظمینی دبیر قرارگاه امنیت غذایی و قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی نیز در این ارتباط پیگیری های لازم را در دستور کار دارد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: باغ گیاه شناسی باغ ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۷۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مُلک و مِلک مولود مانای معلم است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در مراسم گرامیداشت مقام استاد در دانشگاه قم عنوان کرد: امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است و در سراسر جهان دانشجویان به دلیل نفس بیدار و پاک خود در برابر نسل کشی‌ها اعلام موضع می‌کنند.

وی ادامه داد: در دنیای دوگانه کشور‌های غربی که دم از حقوق بشر می‌زنند نمی‌توانند اعتراض دانشگاه‌ها را برتابند درحالی‌که در ایران قانونی وجود دارد که اجازه ورود نظامیان را به داخل دانشگاه ممنوع کرده‌است، بنابراین در جمهوری اسلامی ایران جامعه دانشگاهی همواره از حرمت ویژه‌ای برخوردار است.

مسئولیت یک نعمت است

زلفی‌گل افزود: اگر به مسئولیت با نگاه آبادانی بنگرید مسئولیت یک نعمت است و فرد می‌تواند با استفاده از پول یک مرکز خیر شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شاد کردن انسان‌ها نیز می‌تواند کار خیر باشد به‌گونه‌ای که وقتی مسئولیتی دست شخصی باشد و بتواند توسط آن دانشکده، خوابگاه، ورزشگاه و سایر موارد را تأسیس نماید باعث خرسندی تعدادی از افراد می‌شود.

وی اضافه کرد: اساتید و معلمان نیز با سخاوت در علم و دانش خود از بزرگ‌ترین خیر‌ها محسوب شوند، چرا که صادقانه علم و دانایی خود را به فرزندان این کشور انتقال می‌دهند.

علم و دانش می‌تواند مزیت‌های جدید ایجاد کند

زلفی‌گل ادامه داد: بین مُلک و مِلک ازنظر نوشتار تفاوت وجود دارد اگر مُلک را قدرت و مسئولیت بدانیم و مِلک را دارایی و امکانات، مُلک و مِلک مولود مانای معلم است، یعنی این معلمان و استادان هستند که به یک انسان قدرت رسیدن به مُلک و مِلک را می‌دهند هرچه دانشجو مستعدتر، کوشاتر و فعال‌تر باشد، می‌تواند میزان مُلک و مِلک خود را افزایش دهد و از دانایی خود استفاده کند هرچقدر میزان دانایی بیشتر باشد مُلک و مِلک مانایی بیشتری دارد بنابراین جوامعی که استادان را قدر می‌دانند مسیر پیشرفت را سریع‌تر طی می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حاکمیتی که عاقل باشد قدر متفکران را می‌داند و این‌گونه است که اجازه ورود نظامیان را در دانشگاه‌ها نمی‌دهد یعنی عالمان و اساتید قدرت نقد و آزاداندیشی را دارند و نباید به حریم آنها بی‌احترامی کرد این در حالی است که ما در دنیا خلاف این ادعا را از سوی کشور‌های مدعی حقوق بشر شاهد هستیم.

وی افزود: شخصیت علمی هر دانشگاه در کشور باید متوازن باشد یعنی در پازل علمی هر دانشگاه باید بحث‌های فرهنگی، سیاسی، پژوهشی، فناوری، هنری و ورزشی همگی به‌طور یکسان دیده شود و نباید شخصیت علمی یک شخصیت کاریکاتوری باشد، این امر تنها از طریق وضع قوانین و مقررات انجام می‌شود.

زلفی‌گل گفت: در دانشگاه برون‌داد‌های علمی مختلف و متنوعی است که همگی ارزشمند هستند برخی از این برون‌داد شامل تولید محصول، اختراع، طراحی یک معماری خاص، تألیف کتب، نگارش مقاله و مواردی از این دست است که همگی در یک سطح ارزشمند می‌باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید در دانشگاه‌ها درس‌نامه‌های مرجع جمعی تألیف شود که در آیین‌نامه ارتقا نیز برای این امر جایگاه ویژه‌ای دیده شده‌است پس باید بحث برون داد‌ها جامع‌تر دیده شود.

وی در پایان تصریح کرد: هفتاد و پنج اقدام در وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این دوره انجام‌شده که اکثر اقدامات برای اولین‌بار رخ داده است از جمله این اقدامات می‌توان به تأسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری، تأسیس سامانه نان (نظام ایده‌ها و نیازها) و تأسیس سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) اشاره کرد.

گفتنی است؛ در این مراسم با حضور وزیر علوم از ۵۷ استاد دانشگاه قم که ۱۰ نفر از آنان، جزو اساتید سرآمد علمی و آموزشی دانشگاه بودند تجلیل شد.




انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دسته گل جدید شهرداری تهران؛ دفاع از اتوبوس دست دوم چینی و تخریب تولیدات داخلی در سال «جهش تولید»
  • توجه به هویت ملی غایت کنگره است 
  • ایران جز ۶ کشور دارای توانمندی ساخت تجهیزات شبکه اینترنت است
  • برگزاری نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال ۱۴۰۳
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند
  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود