Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی استان تهران در خصوص پرونده ساخت‌وساز در حریم باغ گیاه‌شناسی ملی گفت: از شهرداری درخواست کرده‌ایم تا این پرونده را به جهت صدور نظریه کارشناسی و بررسی در شورای مربوطه در وزارت میراث فرهنگی ارسال کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، بزرگ‌ترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه و یکی از 20 باغ گیاه شناسی برتر جهان است که با قدمت 48 سال طی شماره ثبت 365 مورخ 1395/12/10 در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برابر قانون در صورت ثبت یک اثر ملی، هرگونه تجاوز به حریم تعیین شده برای آن اثر جرم بوده و علاوه بر مجازات مربوطه پیگرد قانونی نیز دارد.

اخیراً اما سید احمد علوی از اعضای شورای شهر تهران در جریان برگزاری چهل‌و‌یکمین جلسه شورای شهر تهران، خبر از ساخت‌و‌ساز و بلند مرتبه‌سازی در حریم این اثر ثبت ملی داد و گفت: در حال حاضر یک شرکت تعاونی مسکن در صدد بلندمرتبه‌سازی و تغییر کاربری اراضی موصوف است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت فضاهای باغ ملی گیاه‌شناسی به عنوان ذخایر ملی کشور و ارزش آن در سطح ملی و بین‌المللی در تهران و همچنین تأثیر در فضای زیست محیطی تهران، خواستار تجدیدنظر در خصوص ساخت‌وسازهای اطراف حریم این باغ و همچنین انجام اقدامات مقتضی جهت جلوگیری از تعرض به حریم و عرصه این اثر ثبتی توسط متولیان میراث فرهنگی کشور شد.

در همین راستا و به جهت تنویر ابعاد مختلف این موضوع و اقدامات صورت گرفته در راستای جلوگیری از تعرض به حریم این اثر ثبتی، مرتضی ادیب‌زاده معاون میراث فرهنگی استان تهران در گفت‌وگو با تسنیم توضیحاتی ارائه کرد.

وی با بیان این مطلب که برخی از آثار تاریخی ثبت شده در استان به جهت عرصه و حریم، دارای ضوابط و حریم اختصاصی هستند مانند کاخ نیاوران و سعدآباد گفت: تعدادی از بناها و مجموعه‌های ثبت ملی دیگری نیز وجود دارد که ضابطه و یا به عبارتی عرصه و حریم اختصاصی ندارد و مشمول ضابطه عمومی حریم قرار می‌گیرد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران ادامه داد: از آنجایی که باغ ملی گیاه‌شناسی به عنوان اثر طبیعی ثبت ملی شده است مشمول ضابطه اختصاصی نمی‌شود؛ بر همین اساس تعیین و تدوین عرصه و حریم این باغ، در شورای کارشناسی و شورای ملی ثبت و حریم وزارت میراث فرهنگی بررسی خواهد شد و با اجماع نظر کارشناسان، نتیجه نهایی و محدوده عرصه و حریم این اثر مشخص خواهد شد.

بنا به گفته ادیب‌زاده، تعیین ضابطه اختصاصی پس از مطالعه عرصه و حریم یک اثر تاریخی صورت می‌گیرد که بر اساس آن چارچوب مدنظر در قالب یک نقشه با امضا و تأیید مقامات عالی میراث فرهنگی به تمامی دستگاه‌های سطح استانی از استانداری تا شهرداری ابلاغ و ضمن ثبت این نقشه در سامانه طرح تمثیلی شهرداری، تمامی عملکرد دستگاه‌ها در خصوص صدور مجوز و ساخت ساز بر مبنای آن صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول در خصوص اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از ساخت‌و‌ساز شرکت تعاونی مسکن در عرصه و حریم باغ ملی گفت: ما ضمن انجام مکاتبات لازم با شهرداری درخواست کردیم که طرح مورد نظر را برای ما ارسال تا ضمن بررسی ضوابط حریم در شورای کارشناسی و اجماع نظر کارشناسان وزارت میراث‌ فرهنگی و شورای ملی ثبت پاسخ مقتضی را برای اقدام بعدی به شهرداری ارسال کنیم؛ اما تا کنون طرح مربوطه از طرف شهرداری برای انجام بررسی به منظور صدور نظر نهایی و اتخاذ تدابیر مربوطه ارسال نشده است.

حریم باغ گیاه شناسی مورد تعرض قرار گرفته است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرداری تهران وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرداری تهران وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی باغ گیاه شناسی میراث فرهنگی وزارت میراث عرصه و حریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۰۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است

به گزارش خبرنگار مهر، دومین جلسه از سلسله نشست‌های رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان گیلان ظهر سه شنبه با هدف مرور و بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری پیرامون تشکیل جبهه فرهنگی و کارکردهای آن برگزار شد.

«راضیه فلاح» فعال فرهنگی در این نشست با بیان اینکه هنوز جبهه فرهنگی به معنای عام آن به طور کامل در کشور شکل نگرفته اظهار کرد: تحقق جبهه سازی در عرصه فرهنگ نیازمند پشتوانه فکری و تئوریک است؛ همانند عملکرد یکپارچه حزب جمهوری اسلامی در سال‌های اولیه انقلاب.

این فعال فرهنگی با تاکید بر لزوم توجه به سیر کار تشکیلاتی در فرایند جبهه‌سازی گفت: ارزش و اهمیت کار تشکیلات تا چندسال گذشته مورد توجه نبود و هر گروهی با توجه به سلیقه شخصی خودش پیش می‌رفت اما امروز این فرایند در حال اصلاح است.

وی جبهه سازی در عرصه فرهنگی را کاری جدی و عمیق دانست و تصریح کرد: حضور شخصیت‌هایی مانند حجت‌الاسلام پناهیان و همراهی آن‌ها با جبهه فرهنگی به تقویت پشتوانه فکری جبهه کمک خواهد کرد.

فلاح موازی کاری مجموعه‌های فرهنگی را از جمله آفت‌های حوزه جبهه سازی دانست و تصریح کرد: عدم هم افزایی و هم فکری مجموعه‌های فرهنگی در اجرای عملیات‌های فرهنگی سبب شده تا نقشه راه مشخصی وجود نداشته باشد و موازی کاری ایجاد شود.

لزوم اتحاد و هم افزایی مجموعه‌های فرهنگی

«سیده زهرا نیک پی» یکی دیگر از فعالان فرهنگی گیلان نیز در این نشست با تاکید بر لزوم اتحاد و هم افزایی مجموعه‌های فرهنگی اظهار کرد: مجموعه‌های فرهنگی در شرایط کنونی باید از اختلافات پرهیز کنند و با همفکری و هم افزایی در مسیر جبهه سازی فرهنگی گام بردارند.

این فعال فرهنگی آسیب‌شناسی و بررسی فرایند اقدامات فرهنگی را از جمله الزامات تقویت فعالیت‌های مجموعه‌ها در عرصه فرهنگی دانست و گفت: آسیب‌شناسی تشکیلات از جمله تأکیدات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ است.

وی با اشاره به نقش اثرگذار جوانان در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی افزود: جوانان می‌بایست در رأس مجموعه‌های فرهنگی قرار بگیرند و با شنیدن انتقادات، راهکارها و پرهیز از منیت به دنبال تعالی تشکیلات فرهنگی باشند.

کد خبر 6099353

دیگر خبرها

  • درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود
  • شناسایی ۳۰۰ میلیارد فرار مالیاتی حوزه ساخت‌وساز در خوزستان
  • پانزده سازمان دولتی پیشگام حفظ میراث مکتوب
  • شورای شهر جلوی ساخت و ساز در پارک لاله را گرفت؟
  • ساخت‌وساز در پارک لاله متوقف شد
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران