Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، صدرالدین علی، پور رئیس مرکز  مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهراندر نشستی که با عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور برگزار شد، به لزوم توجه به تنوع زیستی شهر تهران تاکید نمود و گفت: «تنوع زیستی بعنوان یکی از شاخص های ارزشمند محیط زیست شهری علاوه بر آنکه نقش مهمی را در چرخه حیاط ایفا می کند، تاثیری شگرف بر روی روح و روان مردم شهر می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او با اشاره به گونه های گیاهی که بخشی از تنوع زیستی را شامل می شوند، خاطرنشان ساخت: «باغ گیاه شناسی ملی ایران از ظرفیت های آموزشی، تفرجی و پژوهشی برخوردار است اما هنوز آنگونه که شایسته است از پتانسیل آن استفاده نشده و تا حدودی ناشناخته است.»

رئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار در خصوص لزوم همکاری های مشترک گفت: «شهرداری تهران بعنوان یک سازمان اجرایی به منظور معرفی باغ گیاه شناسی ملی ایران به شهروندان و استفاده بهینه از تمامی پتانسیل های آن، آماده هرگونه همکاری با موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور به ویژه در بخش تنوع زیستی، کاربرد انرژی های خورشیدی و بازچرخانی آب است.»

علیپور ادامه داد: «هم اینک با توجه به وضعیت محیط زیست شهر تهران، شعار گونه عمل کردن اتفاقی را رقم نخواهد زد و باید در این زمینه با عملگرایی و جهت دهی مناسب وضعیت محیط زیستی شهر را بهبود بخشیم.»

او با تاکید بر این که باغ گیاه شناسی ملی ایران باید بعنوان یک مورد شاخص برای همه اقشار جامعه به خوبی معرفی شود، گفت: «مرکز مدیریت محیط زیست می تواند با اتکا به ظرفیت برنامه ای و بودجه ای خود پروژه های ویژه ای را به صورت پایلوت در باغ گیاه شناسی ملی ایران اجرایی نماید، از جمله راه اندازی یک سایت پرنده نگری، برگزاری مناسبت های محیط زیستی و تورهای طبیعت گردی که مخاطبان این باغ را افزایش خواهد داد.»

در ادامه نشست عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و معاون پژوهش باغ ملی گیاه شناسی ایران ضمن تشکر از اعلام آمادگی مرکز محیط زیست شهرداری تهران جهت افزایش همکاری های دو جانبه گفت: «هدف از ایجاد باغ گیاه شناسی ملی ایران که زیرمجموعه موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور است ، حفظ منابع گیاهی ایران و دیگر کشورها و تشکیل یک بانک ژنتیکی است.»

او امکان انجام فعالیت های پژوهشی و همچنین فراهم آوردن محیطی مناسب جهت آموزش عموم مردم، دانش آموزان و کودکان را دیگر مزیت های باغ گیاه شناسی ملی ایران دانست و گفت: «در چند سال اخیر با آموزش های صورت گرفته، تغییر مثبت رفتار شهروندان با گونه های جانوری و گیاهی بسیار محسوس بوده است.»

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در پایان با اظهار اینکه به محیط زیست نباید جزئی، بخشی و منقطع نگاه کرد و برای ارتقاء کیفیت محیط زیست شهری نیاز به هم افزایی همه بخش ها به ویژه بخش اجتماعی و فرهنگی بعنوان یکی از اساسی ترین قسمت ها است، گفت: «موسسه جنگل ها و مراتع کشور و همچنین باغ گیاه شناسی ملی ایران ضمن آنکه نیاز به حمایت همه جانبه دارد، آماده هرگونه همکاری با مجموعه شهرداری تهران است.»

گفتنی است این نشست با حضور معاونین، مدیران و مرکز مدیریت محیط زیست شهرداری تهران و همچنین کارشناسان و متخصصان گیاه شناسی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور برگزار شد.

لازم به ذکر است در پایان از باغ گیاه شناسی ملی ایران به طور گسترده و علمی بازدید بعمل آمد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استفاده از ظرفیت توسعه پایدار جنگل شهرداری تهران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۱۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

همشهری آنلاین- سیدمحمد فخار: میزان پساب روزانه کارواش‌ها معادل آب مصرفی ۱۱۵۰۰نفر است و باید برای کنترل این میزان آب و تصفیه آن اقدام فوری و جدی صورت گیرد.

هم‌اکنون مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی ۲۶۳واحد از کارواش‌ها در تهران در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده است. طی سال‌های گذشته، واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی براساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیأت وزیران در ۲۷اسفند سال ۱۴۰۱، همه واحدهای خدماتی درصورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند.

کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط‌زیست تهران قرار دارند. رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران با اعلام خبر شناسایی ۱۶۲کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته می‌گوید: پساب این حرفه مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی است که باید با آن برخورد شود.
به‌گفته الهه بیگی، اداره‌های محیط‌زیست شهرستان‌های استان تهران، کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آنها را بررسی می‌کنند و اگر در بازدید متوجه آلایندگی شوند، به صاحبان کارواش اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از ۲هفته است. اگر این کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. او ادامه داد: اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط‌زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود. این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلایندگی آنها تشخیص داده‌می‌شود، هر ۳ماه اطلاعات‌شان در سامانه جامع بارگذاری و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

استانداردسازی کارواش‌ها
براساس اعلام اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران، ۲۶۳مورد کارواش در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده اما تعداد کارواش‌های مشمول فهرست صنایع آلاینده بیش از اینهاست. عمده مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها مربوط به پساب است و اگر پساب آنها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، آلاینده محسوب می‌شود چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط‌زیست می‌شود. اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و درصورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد.
بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آنهاست، چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است. براساس بازدیدهای انجام‌شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته و اغلب آنها به استانداردهای محیط‌زیستی واقف هستند، چراکه در اخطاریه‌های صادرشده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب را باید داشته باشند.

مکث
ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

طبق اطلاعات سامانه بهداشت محیط کسب‌وکار، میزان آب مصرفی در کارواش‌ها بین ۱۵۰‌تا۴۰۰لیتر به ازای هر ماشین تخمین زده می‌شود. هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰کارواش در سطح شهر تهران با احتساب تولید میانگین پساب روزانه هر واحد ۵هزار لیتر و در مجموع روزانه بیش از ۱.۵میلیون لیتر پساب آلوده به منابع پذیرنده کلانشهر تهران اضافه می‌کنند. به این ترتیب سالانه ۵۴۷میلیون لیتر پساب وارد محیط‌زیست می‌شود که این رقم اندازه نصف دریاچه چیتگر است. به دیگر سخن کارواش‌های تهران هر ۲سال حجمی اندازه یک دریاچه چیتگر پساب آلوده وارد محیط‌زیست این شهر می‌کنند و باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی شود.

کد خبر 850361 برچسب‌ها خبر مهم تهران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • داستان قتل مدیر عالیرتبه شهرداری تهران با خیانت همسرش
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد